6114 Onze vijfde

Naar verwachting kan vanaf half september iedere 12-plusser een herhaalprik tegen het coronavirus krijgen, schrijft zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerst zijn zorgmedewerkers met patiëntencontact en mensen met een verhoogd medisch risico aan de beurt en daarna mag de rest. Vanaf tweede helft september herhaalprik tegen corona beschikbaar voor 12-plussers.

In 2021 onvingen we aanvankelijk 2 vaccinaties. Daarna volgde de boosterprik en we kregen ook nog een herhaalprik.
Bij de uitnodigingen heb ik géén moment stilgestaan bij de vraag of ik het wel of niet moest doen. Voor mij waren de vaccinaties, de bescherming tegen het coronavirus, een vanzelfsprekendheid.

Dat mijn vrouw en ik eind juni maar een beperkte last van de besmetting door het virus ondervonden, is volgens mij te danken aan de vier vaccinaties die we gehad hebben.

Als wij in september de uitnodiging krijgen voor weer een herhaalprik zullen we ook nu op de uitnodiging ingaan. Wij hebben géén bijwerkingen gehad van onze vier vaccinaties. Helaas zijn er mensen die dat wel hebben en daarom een andere keuze maken dan wij.

Wij gaan voor onze vijfde

Afbeelding: EenVandaag Opiniepanel