6095 Vriendelijk en opgelucht

Bassischool leerkrachten opgezadeld met afscheidscadeautjes las ik van de week op nieuwspaal.nl

Toen ik het (verzonnen) artikel gelezen had, moest ik denken aan mijn allereerste jaar van mijn loopbaan. Het was toen nog de gewoonte dat de kinderen de jarige onderwijzer een presentje gaven. Gelukkig is die gewoonte in de loop van de jaren afgeschaft.

Op die bewuste verjaardag kreeg ik van alle kinderen een kleinigheidje. Kan me niet meer herinneren wat het was. Van een leerling kreeg ik niets, die was het schijnbaar vergeten. Maar . . . ’s middags kwam het meisje toch nog met een presentje aanzetten. Een half rolletje pepermunt, waarvan het eerste pepermuntje helemaal beduimeld en vies was.
Ik begreep dat wel – gezien de thuissituatie van het aardige kind. Ik bedankte haar hartelijk en het verlegen, teruggetrokken meisje lachte vriendelijk en opgelucht.