6093 Unne hele lilluke mèns

"De afgelopen honderd jaar is uiterlijke schoonheid in onze maatschappij alleen maar belangrijker geworden. Terwijl het vroeger nog een streefdoel was voor een beperkte groep, vooral de jonge vrouwen uit de hogere klasse, is dat mooi-zijn nu iets wat veel breder wordt nagestreefd. Ook van ­oudere mensen wordt verwacht dat ze er hun hele leven jong en gezond uit blijven zien,” zegt sociologe Giselinde Kuipers.

"Recent onderzoek heeft alleszins aangetoond dat wie als minder aantrekkelijk wordt beschouwd, in verschillende domeinen vaker te maken krijgt met uitsluiting en discriminatie, minder macht en invloed ervaart en moeilijker toegang heeft tot de dingen die iedereen graag wil: een goede baan, leuke vrienden, een rendabel netwerk … ‘Lookism’ heet dat dus officieel."
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Lookisme is een term die de discriminerende behandeling beschrijft van mensen die fysiek onaantrekkelijk worden geacht

Fysiek onaantrekkelijk of gewoon  unne hele lilluke mèns