6090 Bespaartips

Afgelopen week zat ik een YouTube-filmpje te bekijken met tips hoe je  optimaal kunt profiteren van de opgewekte energie van jouw zonnepanelen.

De filmmaker ging uit van zijn eigen praktijk. Hij vertelde dat hij op de apparaten zoals de vaatwasser, de wasmachine en de wasdroger  zelfs een timer had staan. ’s Morgens ging eerst de vaatwasser aan en daarna de andere machines. Zij werkten dan op de opgewekte stroom van de zonnepanelen, die rechtstreeks van omvormer naar de machine ging. Kosten: 0,0. Ook adviseerde hij om iPhone, iPad, Appel-watch, e.d. overdag op te laden i.p.v ’s nachts. Kosten: 0,0

Tja . . . wij hebben onze routines al aangepast.

Dezelfde dag las ik het bericht: Met dit vaak vergeten knopje kun je als automobilist veel brandstof besparen

Weinig automobilisten weten wat de betekenis is van een knopje met daarop het pictogram van een auto met daarin een pijl. Nog minder bekend is dat je met deze recirculatiestand op warme dagen tijdens korte ritten tot 10 procent brandstof bespaart.

Tja . . . zo zie je maar dat wie het wil, toch energie kan besparen met al die bespaartips