6089 Peuken

In onze woonplaats werd afgelopen zaterdag de zwerfafval-campagne Plastic PeukMeuk gehouden.

De Plastic PeukMeuk challenge is een initiatief van het Plastic Peuken Collectief (een samenwerkingsverband van meer dan 60 organisaties). Ze zijn al sinds 2018 bezig aandacht te vragen voor dit compleet genegeerde stukje plasticvervuiling. Dit is het vierde jaar dat ze de campagne Plastic PeukMeuk organiseren. Dit collectief verwerkte in 2020 de data (zoals aantallen, locaties) van de inzamelacties in een rapport en heeft dat naar de Tweede Kamer werd gestuurd.
Het totaal aantal opgehaalde peuken in Nederland zal binnenkort door dit collectief bekend gemaakt worden.

Tja . . . peuken rapen. Mij zul je dat niet gauw zien gaan doen. Maar . . . In onze woonplaats raapten afgelopen zaterdag 6 personen op verschillende plekken weggegooide peuken op. In totaal : 4782 peuken