6073 Em Portugal (17)

Ook hier op het resort is er regelmatig sprake van plasticsoep, een opeenhoping van plastic materialen. Nogal wat vakantiegangers weten geen raad met de opblaasbare zwembadfiguren die ze hier aangeschaft hebben als ze weer naar huis gaan. De opblaasbare grote, kleine en zeer grote banden, de luchtbedden, de enorme pelikanen, de pizzapunten, de waterijsjes op een stok, de krokodillen, de pijlstaartroggen en dolfijnen hebben hun dienst gedaan en . . . Ja wat doe ik er nou mee?

Een flink aantal van die plastic figuren worden leeg gelopen of nog opgeblazen in het zwembad achter gelaten. En liggen daar dan . . . ❓❓❓

Zag laatst dat een vertrekkende groep jonge meiden aan een dame vroeg of zij hun bal, die ze hier aangeschaft hadden, wilde hebben. Zo moet dat . . . Zo kan het ook ‼️‼️

Tja . . . Toen ik van de week de afgedankte plastic figuren zag liggen, schoot er van alles door mijn gedachten: Opgeruimd staat netjes. Ikke, ikke, ikke en de rest kan . . . Na mij de zondvloed. Ze zien maar wat ze ermee doen. Ik ben weg, doei.