6071 Em Portugal (15)

Afgelopen woensdag was het een dag dat de zon een dag vrij had genomen. Deze hield zich schuil achter een grijs wolkendek. ‘s Morgens was het warm en broeierig. ‘s Middags werd de wolkenmassa donkergrijs en rond een uur of vier donderde het wat in de verte en viel er een halve mm regen. En . . . om 17.00 uur scheen de zon weer als vanouds.
Wij hebben ‘s morgens wat proviand gekocht bij een supermercado op anderhalve km afstand en de middag hebben we doorgebracht op ons terras met een spannend boek uit de bibliotheek van het resort. Op een gegeven moment werd er op de voordeur geklopt, deze werd geopend en we hoorden ‘ola’ roepen. Wij wisten dat het de dames waren die kwamen ‘poetsen’. De twee geel-geschorte dames hadden waarschijnlijk heel veel ervaring, want in een vloek en een zucht hadden ze: het bed opgemaakt, het toiletpapier aangevuld, de keukendoeken en handdoeken gewisseld, het sanitair schoongemaakt, het afval afgevoerd en de vloer van de slaapkamer, badkamer, keuken en kamer nat gereinigd. Het was echt een vluggertje.
Wij genieten van de uitgebreide service en vinden het een genot dat we tijdens ons verblijf over verschillende zaken ons geen zorgen hoeven te maken.
Viva as férias, Leve de vakantie.