6070 Em Portugal (14)

Aan het einde van de Pinksterweek vertrokken de Nederlandse kinderen weer naar huis. De Pinkstervakantie was voorbij; de school roept.

Ondertussen zijn er in de tweede week na Pinksteren vliegtuigladingen vol met in-en-in spierwitte Engelsen neergestreken op het resort. De appartementen en de hotelkamers worden nu bezet door hele families uit het Verenigd Koninkrijk.  Families bestaande uit grootouders, broers en zusters met hun kinderen. Een horde aan Engelse kinderen in de leerplichtige leeftijd heeft met hun opblaasbare speeltjes nu bezit genomen van de zwembaden.

Ik heb internet afgestruind om te achterhalen hoe het mogelijk is dat deze kinderen en hun familie vakantie vieren buiten de reguliere schoolvakantie. Ik heb het antwoord niet kunnen vinden. Het blijft een raadsel voor mij.

Wij plannen onze vakantie in de tijd dat de schoolvakanties nog niet begonnen zijn en dan worden we geconfronteerd met luidruchtige, gillende, schreeuwende, krijsende,  spetterende, blèrende  en plezier hebbende Engelse kids.

’t Kan verkeren. Maar . . . Ons vakantieplezier wordt er niet minder van.

zwemmen-bewegende-animatie-0002