6069 Em Portugal (13)

Tijdens ons verblijf in september 2021 hier in de Algarve hebben we een Italiaans restaurant ontdekt dat bij ons goed in de smaak is gevallen. Wij zijn trouwens niet de enigen waarbij het in trek is. Toen ik zondagavond per email wilde reserveren voor de woensdag bleek alles al volgeboekt te zijn. We konden alleen nog heel vroeg op de avond terecht.

In het restaurant dat door Engelsen gerund wordt is het gezellig en bovendien is het eten zeer smaakvol en van goede kwaliteit. Wij hebben van de week van de cioppino-schotel genoten, die we vooraf al hadden moeten reserveren.
Cioppino is een stoofpot met zeevruchten. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden ligt de oorsprong van de cioppino niet in Zuid-Europa maar in de Verenigde Staten. Het gerecht werd uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit de wijk North Beach in San Francisco. De cioppino werd daar dan samengesteld uit de vangst van de dag. Er bestaat geen specifiek receptvoor de cioppino. Het is een combinatie van zeevruchten, meestal krab, die gekookt worden in bouillon. Hier worden vervolgens tomaten en rode wijn saus aan toegevoegd. De cioppino wordt geserveerd met brood.
Het was weer een schot in de roos. De eigenaar herkende ons en liet dat ook mooi blijken. We voelden er ons echt thuis en genoten van de bijzondere visschotel.