6066 Em Portugal (10)

Vorige week donderdag las ik het bericht op NOS Teletekst dat de terminal op Eindhoven Airport uren gesloten was, omdat men bij het scannen van handbagage een voorwerp had ontdekt dat leek op een vuurwapen. Er waren zelfs vluchten geannuleerd.

Ik moest toen weer denken aan die natte Pinksterdag toen we uuuuren in de rij hebben gestaan en daarna ook nog bijna twee uur gewacht hebben omdat onze vlucht uitgesteld was.
De reden van het uitstel kregen we pas in het vliegtuig van de gezagvoerder te horen, die thuis met een taxi opgehaald was en de taak van een collega onverwachts moest over nemen.
Ook kwam de opmerking van mijn zoon weer  naar boven dat Eindhoven Airport tot de slechtste luchthavens van Europa behoorde. Daags erna stuurde hij het bericht, dat Eindhoven Airport zelfs tot de 8 van de 10 slechtste vliegvelden ter wereld behoort.

Eindhoven Airport is de op één na grootste luchthaven van Nederland. Er werden in 2019 6,7 miljoen passagiers verwerkt.
De luchthaven, die een rating van 4/10 heeft op Skytrax, wordt door reizigers bestempeld als klein en zou “zeer onbeschoft personeel” in dienst hebben. Een andere gebruiker zegt dat de luchthaven lijkt op een “veestal”, omdat passagiers in een openluchtruimte moeten wachten.

Tja . . . Nee ik zou het vliegveld niet met een veestal willen vergelijken. Maar ik kan het alleen vergelijken met Milaan, Sevilla, Malaga en Faro en dan  valt Eindhoven wat mij betreft niet uit de toon.