6063 Em Portugal (7)

Van de week zagen we – gezeten op ons balkon – een echtpaar het zwembad binnen wandelen. Zowel de man als de vrouw hadden een enorme omvang. De man had een Hawai-achtig-overhemd aan maat XXXXL, wat voor open hing. Ik kon niet vaststellen of het wel dicht geknoopt kon worden. De vrouw had een groen gebloemde jurk aan die op haar voeten viel en veel verhulde. De dame droeg onder haar arm een opblaasbare pizzapunt, waarvan mijn vrouw opmerkte of het nog groter kon.

Even later zagen we het echtpaar naar de bassinrand sjokken. De vrouw droeg een zwart badpak; ik denk de grootste maat die er te krijgen is en de man droeg een zwembroek die nagenoeg niet te zien was omdat hij een zeer, zeer groot mouwloos t-shirt droeg, dat zijn omvangrijke torso en buik moest verhullen. Misschien was dat ook wel goed, want wie weet wat we anders allemaal te zien hadden gekregen.

Heel voorzichtig stapten ze in het water, de man voorop en de dame volgde. En ineens liet de man zich voorover in het water vallen en . . . er ontstond een golf die zich naar drie kanten voortbewoog naar de rand van het zwembad.

Tja . . . Jammer dat ik mijn iPhone niet bij de hand had, want anders had ik een filmpje kunnen maken en aan iedereen kunnen laten zien hoe een kleine tsunami kan ontstaan.