6061 Em Portugal (5)

Omdat we dit jaar geen auto gehuurd hebben, zijn we beperkt in onze bewegingen. Dat wetende had ik thuis al voorbereidend onderzoek  gedaan. Vooral ook omdat we een sim-card nodig hebben voor onze mifi-router zodat we verzekerd zijn van een internetverbinding op onze apparaten.

Voorheen gingen we altijd naar het Algarve Shopping Center in Guia; daar konden we terecht in een Vodafone-winkel.
Nu moest ik het dichter bij huis zoeken en had ontdekt dat in een kleinschaliger shopping-center in de buurt een filiaal van Worten was waar men ook sim-cards verkocht. We zouden daar dan met een taxi naar toe kunnen gaan.
Maar zondagavond zag ik al dat we in ons appartement verbinding konden maken met een wifi-account voor ‘guests’ en een voor ‘free’. Ik begreep dat niet.
Op de maandag was dat nog steeds het geval. Daarom vroeg ik in een e-mailbericht aan de receptie hoe het zat. Toen hun antwoord binnenkwam zat ik het infoblad te lezen dat we zondagavond bij de receptie gekregen hadden. Beiden informeerden ons dat we in de appartementen (en op nog enkele plaatsen meer) gebruik kunnen maken van gratis internet.
Dat was een zeer, zeer aangename verrassing. Een mooie service van het resort. Men moet wel, want niemand – ook wij niet – kunnen nog zonder internet; ook niet tijdens een buitenlandse vakantie.