6060 Em Portugal (4)

Toen we op maandagmiddag een heerlijk baantje trokken in het verkoelende water van een van de vele zwembaden op het resort zag ik ineens iets heel aparts tegen de Portugese blauwe hemel.
Een lange strakke witte streep en ongeveer in het midden een glinsterende, zilverkleurige . . . Ik weet niet hoe ik het moet benoemen, want ik had absoluut geen idee wat het was.

Veel later toen ik weer op mijn ligbed zat en de zon ietsjes anders stond en ik wat meer achtergrond van bomen had, zag ik . . . dat het een plastic draad was die over de ruimte boven het zwembad gespannen was. En het glinsterende, zilverkleurige … was een verdikking waar twee draden aan elkaar gemaakt waren. Toen ik mijn ogen nog eens goed de kost gaf, zag ik meerdere draden. En toen was 1 + 1 snel 2. Men had draden gespannen om te voorkomen dat meeuwen veelvuldig gebruik zouden maken van het zwembad, zoals we in voorgaande jaren met eigen ogen hebben gezien.

Maar twee strante meeuwen zagen op enig moment toch kans om ff hun kop in het water te steken en een paar slokjes te nemen. Ik begrijp dat niet. Wie drinkt er nou water met chloor erin?
Meeuwen dus !!!