6059 Em Portugal (3)

Wat een verschil tussen 1ste en 2de Pinksterdag 2022. De eerste zullen we blijven herinneren als een lange dag van wachten . . . en . . . wachten. Bovendien een dag van stortbuien. In de regen naar Eindhoven, in de regen naar de aankomsthal, in een plensbui naar het vliegtuig.

De laatste plensbui zorgde ervoor dat de inhoud van een (canvas-)koffer kletsnat was; dat was een aparte verrassing toen we in ons appartement aankwamen.
Op de 2de Pinksterdag scheen de zon ‘s morgens vroeg al volop en keken we tegen een prachtige blauwe hemel aan. Uiteraard werd de morgen gevuld met de zorg voor proviand en het opruimen van de kleding die inmiddels weer opgedroogd was.
We voelden wel dat we op 1ste Pinksterdag veel hadden moeten ‘hangen’ Het was daarom een genot om languit liggend op een ligbed uit te rusten en te genieten van de zeer warme Portugese zon.
Dat ontlokte mij de vraag aan mijn vrouw: ‘Zullen we hier hier drie tenten bouwen?’ Mijn vrouw antwoordde: ‘Dat is niet nodig, we hebben een mooi appartement.’
En zo is ‘t’