6038 Gewoon een horde mensen met wapens

De oorlog in Oekraine, die volgens Poetin geen oorlog is, duurt maar voort. Bijna dagelijks zie ik op mijn iPhone of iPad foto’s langs komen van de vernietigingen die door de Russen zijn aangebracht. Als ik een foto zie van een onklaar gemaakte, verroeste Russische tank kan ik een glimlach niet onderdrukken.

Berichten over de standvastigheid en onverzettelijkheid van de Oekraïners doen me goed. Verwoestingen van Russisch materieel en opbeurende berichten geven me hoop.

Het bericht van het hoofd van de Oekraïense inlichtingendiensten Kirilo Boedanov dat ik vorige week las, zag ik meer als een bericht in het kader van ‘de vader is de wens van de gedachte’. Maar ik heb het bericht inmiddels al een paar keer gelezen.

Boedanov verwacht dat Oekraïne tegen het einde van het jaar alle veroverde gebieden terug zal krijgen, inclusief het schiereiland de Krim en de Oost-Oekraïense Donbas-regio. Het keerpunt zou in de tweede helft van augustus komen.
Het Russische leger is volgens Boedanov lang niet zo sterk als gedacht wordt. "De Russische kracht is een mythe. Het is niet zo krachtig. Het Russische leger is gewoon een horde mensen met wapens.
De inlichtingenbaas stelt dat er al een staatsgreep gaande is tegen de Russische president Vladimir Poetin. "Uiteindelijk zal de leiding van de Russische Federatie veranderen. Dat proces is al in gang gezet en het gaat die kant op. Het kan onmogelijk worden gestopt".

Tja . . . mooie woorden of wishfull thinking.  Tis toch ook bijzonder hoe Kirilo denkt over het Russische leger: Gewoon een horde mensen met wapens