6028 Wat een boeventronie

Voormalig voetballer van het Nederlands elftal Bryan Roy zit achter de tralies nadat hij weigerde een taakstraf van 80 uur uit te voeren die hem eerder was opgelegd door de rechter. De 52-jarige ex-aanvaller was veroordeeld omdat hij volgens justitie premier Mark Rutte ernstig had bedreigd.

Vijf maanden eerder had hij volgens het OM een bedreigende tweet geplaats gericht aan minister-president Mark Rutte, waarin hij suggereerde dat de premier een headshot (schot in het hoofd) zou krijgen. Volgens het OM zinspeelde Roy daarmee op een aanslag op Rutte. De voetballer gaf als verklaring aan dat hij ‘vecht voor kinderen die worden misbruikt’.

Roy gaf al eerder aan op social media dat de overheid misbruik faciliteert, iets waar hij overigens nooit enig bewijs voor heeft geleverd. De premier zou volgens hem voor een tribunaal moeten verschijnen. Hij uitte ook andere complottheorieën, en gaf bijvoorbeeld aan ervan overtuigd te zijn dat de minister-president deel uitmaakt van een groepering leiders die het coronavirus gebruikt om de wereldbevolking sterk te reduceren.

Tja . . . Wat is er toch gebeurd met die man die zo goed kon voetballen. Heeft hij een verkeerd pilletje geslikt? Of is er iets geknapt in zijn bovenkamer? Dat is voor een normaal mens als ondergtekende toch niet te bevatten.
En ik schrok, schrok ontzettend van die foto in de krant. . . wat een boeventronie