6027 Alle duiven op de dam sja la la lie, sja la la la

Toen ik het bericht zag staan en gelezen had, moest ik meteen denken aan onderstaand verhaal dat ik jaren geleden al eens gehoord had en nu werd het me duidelijk dat dat verhaal niet klopte, want er zijn dus nog steeds  duiven op de Dam in Amsterdam.

De inwoners van Amsterdam - vooral in de buurt van de Dam - waren de duiven die daar verbleven spuugzat. Ook  de burgemeester vond  dat er nodig iets aan gedaan moest worden. Hij besloot een advertentie te plaatsen met de volgende tekst: "Degene die alle duiven van de Dam weg kan halen krijgt een ton".  Na een paar dagen meldde een man zich met de blijde boodschap dat hij wel een oplossing wist! Er was echter een voorwaarde ze mochten de man géén vragen stellen.  Gebeurde dit toch dan moest de burgemeester hem een ton extra betalen. De burgemeester ging akkoord met het voorstel en gaf de man de opdracht de duiven te verjagen. De man ging op de Dam staan te midden van alle duiven en deed zijn jas open en . . . er vloog een rode duif over de Dam. Op een gegeven moment vloog hij weg waarop terstond alle duiven achter hem aan vlogen. Na een week kreeg de man zijn beloning de duiven waren niet meer terug gekomen! De burgemeester wilde de man een vraag stellen, maar de man attendeerde hem op de afspraak van géén vragen stellen. De burgemeester stelde de vraag toch: "Heb jij ook een rode Marokkaan?'

Het bericht dat ik zag staan luidde: ‘In Amsterdam dreigt hongerdood voor duiven’

Er is namelijk een voerverbod ingevoerd in onze hoofdstad. De stadsduiven zullen daardoor verhongeren.

Tja . . . en terwijl ik dit bericht zit te typen zingt al de hele tijd door mijn hoofd . . . Alle duiven op de dam sja la la lie, sja la la la