6017 Paasboodschap in oorlogstijd

Volgens de Russisch-orthodoxe gewoonten was het gisteren Pasen. Vladimir Poetin woonde de paasdienst bij in Moskou. De dienst werd geleid door het hoofd van Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Kirill. Kirill is een aanhanger van Poetin en staat achter de Russische agressie-oorlog. Volgens oud Russische gebruik schonk het staatshoofd de patriarch een paasei.

Tja . . . Wat moet ik hiervan nou denken. Iemand die opdracht geeft tot het vernietigen van een land en doden van duizenden mensen zit vooraan in de kerk. Wat een ogendienaar.

In Oekraine konden de paasvieringen pas beginnen om 5 uur ’s morgens, vanwege de avondklok.

Zelensky gaf zijn landgenotem hoop op de overwinning:
Het is slechts een kwestie van tijd voordat iedereen in Oekraïne weer veilig in vrede zal leven. Rusland lijkt jarenlang vast te zitten in de dag tussen kruisiging en opstanding, wanneer de dood zegeviert en God lijkt te zijn verdwenen” Maar het leven zal de dood overwinnen en het kwaad zal worden gestraft. “Rusland zal deze waarheden opnieuw moeten leren, het is slechts een kwestie van tijd.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . toch mooi dat men mensen een hart onder de riem kan steken met een mooie paasboodschap in oorlogstijd.