6014 Een shitleger

De Russische miljardair Oleg Tinkov heeft de oorlog tegen Oekraïne publiekelijk krankzinnig genoemd en de Russische troepen een “shit leger” genoemd. Tinkov is persoonlijk getroffen door westerse sancties.

= Hij beschuldigt het Russische leger van bloedbaden in Oekraïne. Hij riep op tot een einde aan de "krankzinnige oorlog", die alleen zou leiden tot "onschuldige mensen en soldaten die zouden sterven".
= "90 procent van de Russen is tegen deze oorlog", schrijft de oprichter van Tinkoff Bank.  "Maar tien procent van elk land zijn idioten."
= De Russische generaals hebben nu door "dat ze een waardeloos leger hebben", schrijft Tinkov. "En hoe goed kan een leger zijn als de hele rest van het land klote is en vervuild door vriendjespolitiek, en hielenlikkerij".
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Heel begrijpelijk dat Oleg zo tekeer gaat over de oorlog en het leger. Door de sancties wordt hij als zakenman en bankdirecteur natuurlijk ook flink in zijn portemonnee geraakt. Het is echter wel frappant dat hij zijn land in het openbaar beschrijft als een land vol vuilspuiterij, vluchtgedrag, vriendjespolitiek, hielenlikkerij en met een shitleger.