6012 Ga kaarten met anderen

Wereldwijd zijn er nu 50 miljoen mensen met dementie. Over dertig jaar kunnen het er drie keer zoveel zijn. Toch wordt er nog veel te weinig onderzoek naar gedaan, vindt professor Bart De Strooper (62) van de KU Leuven.

De Strooper vindt het raar dat dementie geaccepteerd lijkt te worden. “Waarom hebben we leren leven met deze ziekte? Vanwaar die houding: we zullen proberen er het beste van te maken? Zouden we op een afdeling oncologie hetzelfde tolereren als in onze rusthuizen? Zouden we ons gewoon kunnen neerleggen bij kanker, een ziekte die vandaag minder mensen treft en in de toekomst ook minder fors zal toenemen?”
Lees hier meer >>>>>

De Strooper heeft twee adviezen. Tot onze vreugde brengen we zijn adviezen al vele jaren in de praktijk.

    1. Er zijn aanwijzingen dat we onze hersenfuncties beter beschermen door lichaamsbeweging op latere leeftijd.
      en
    2. Stimuleer alles wat met je ‘perceptie’ te maken heeft – met je zicht, gehoor, smaak en tast. Liefst in contact met anderen. Vul geen sudoku in, waarmee het sociale aspect verloren gaat, maar ga kaarten met anderen