6006 Use it or lose it

Mijn vrouw is de grote animator achter onze dagelijkse wandelingen. “Het is goed voor je gezondheid”, is haar steevaste uitspraak. Ik ben dat inmiddels ook van mening.

Van de week werden we gesterkt in onze mening door uitspraken van de  Ierse neurowetenschapper Shane O’Mara in het artikel:  Neurowetenschapper: “Wandelen is de grootste probleemoplosser die er bestaat”

Enkele van zijn uitspraken:
= "Ik prijs de dag waarop huisartsen het wandelen beschouwen als een medicijn, maar dan zonder bijwerkingen. Op de Shetlandeilanden gebeurt dat al: artsen schrijven strandwandelingen voor als preventieve behandeling voor lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Vier keer per week op pad gaan, vijftien kilometer lopen: dat maakt ons zowel fysiek als mentaal gezonder. Vele duizenden weten dat al, en wandelen is populair.”
= "Als wij in beweging zijn, is ons brein ook in beweging. We zijn cognitief mobiel. Ik noem dat mindwandering: we laten onze geest de vrije loop en juist daardoor zijn we in staat herinneringen, gedachten en gevoelens in een nieuwe context te plaatsen. "
= "Wij ontdekten dat een van de belangrijkste hersenonderdelen, de hippocampus, feitelijk een spier, sterker en krachtiger wordt naarmate we meer bewegen. Use it or lose it is onze gevleugelde uitspraak."

Tja . . . en Menne Weblog eindigt vandaag ook met die uitspraak: Use it or lose it