5947 ‘Waar zou mijn broek nu zijn ?’

Toen ik laatst tijdens onze grote opruimwoede ook een plastic zak met afgedankte kleding (waaronder een oude broek van mij) in de kledingcontainer gooide had ik absoluut geen idee wat er met onze afgedankte kleding zou gaan gebeuren.

Maar in het weekend zag ik het bericht: De gigantische kledingbergen van Ghana: hier komt de inhoud van de kledingbak terecht

Die oude kleding die je naar een kledingbak brengt? Die komt op een grote afvalberg in Ghana terecht, blijkt uit de schokkende docu-reeks De Prijsknaller.
Jaarlijks worden er een miljard kledingstukken afgedankt. . De mooiste stukken blijven in Nederland, de afdankertjes gaan naar Oost-Europa en de allergrootste troep wordt naar Afrika gestuurd.  Ghana blijkt een enorme verzamelplek te zijn. Wekelijks komen er 20 miljoen stuks kleding binnen. Veel te veel, dus het hoopt zich op in straten op stranden en in het riool.
Lees hier meer >>>>>

Bnn Vara besteedde enkele jaren geleden al aandacht aan het 'kledingprobleem' van de oude kleding die het Leger des Heils inzamelde. Toen bleek dat nog diverse figuren verdienen aan de kleding die niemand meer wil hebben.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . nu vraag ik me toch af: ‘Waar zou mijn broek nu zijn?’