5938 Enigszins verrast en . . . ietwat opgelucht

Donderdagmorgen kreeg ik ineens een melding van een bericht op NOS.nl op mijn iPad:Trainer Schmidt vertrekt na dit seizoen bij PSV

Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen als trainer van PSV. De 54-jarige Duitser heeft na overleg met de Eindhovense club besloten zijn aflopende contract niet te verlengen, hoewel PSV graag met hem door wilde.

"De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren", zegt directeur voetbalzaken John de Jong in een verklaring. "Het was onze intentie om met Roger verder te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen. Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen."

Ik was enigszins verrast door het bericht over het vertrek, vooral ook omdat PSV nog steeds in gesprek was met de Duitse trainer.

Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ook wat opgelucht was. Want wat heeft Schmidt het afgelopen anderhalf jaar met zijn Duitse staf geboden? Eigenlijk bijzonder weinig, of liever gezegd NIETS.

PSV maakt onder Roger Schmidt weinig ontwikkeling door. Het draagvlak bij de fans is daardoor ook niet om over naar huis te schrijven. Het PSV onder Roger Schmidt wint geen grote wedstrijden, scoort minder doelpunten dan bij zijn voorgangers. Op momenten dat het er op aan komt, kiest Schmidt een verkeerde taktiek en laat PSV het afweten.

Ben het ook eens met Aad  De Mos die ook niet onder de indruk is van de werkwijze van Schmidt. “Het voetbal is nog steeds harken. Je hebt in de beker de grootse moeite met Volendam en Telstar. Ik heb nooit de pressing gezien. Hij heeft alle topwedstrijden verloren en Europees niks gepresteerd. Ik denk dat het voor de club goed is dat hij vertrekt.”

Ben trouwens bang dat nu alles als een kaartenhuis in elkaar zal gaan zakken en . . . dat we dit jaar weer géén prijs winnen. Géén kampioenschap, géén KNVB-beker en zelfs géén ietsie-pietsie Europese roem. Hopelijk krijgt de opvolger van Herr Schmidt PSV weer aan het voetballen, scoren en . . . . kampioen worden.

Dus . . . enigszins verrast en . . . ietwat opgelucht

P.S.
De column van gisteren van ene Lucas Ursum op PSV inside (Kapitel Schmidt: hoe een grote club klein werd) geeft de situatue Schmidt / PSV naar mijn gevoel goed weer.