5925 We zijn ’t zat

De dagen voor het weekend verschenen er tussen de berichten over The Voice of Holland steeds meer berichten die wijzen op het feit dat we genoeg hebben van de lockdown en dat iedereen zijn vrijheid weer terug wil.

Een kleine bloemlezing van koppen in de krant:
* Bruls: kabinet moet horeca deze week helderheid bieden, niet op 25 januari
Staatssecretaris Uslu: cultuur moet zo snel mogelijk open
In de horeca en cultuursector weten ze het bijna zeker: ‘We gaan weer * open 
Ook in Kamer steeds meer twijfels over lockdown horeca en cultuur

Dinsdag gaan we zien en horen welke versoepelingen het kabinet aandurft. Een ding is duidelijk de IC’s lopen momenteel niet vol en dat is een goed teken. Zaterdagmiddag werd bekend dat het OMT adviseert om de horeca en de cultuursector tot 20.00 uur weer te openen.

Wetenschapper Tomas Pueyo, de profeet van de lockdown, heeft nu een nieuw essay gepubliceerd. Het heet: “Coronavirus: Game Over” , onderkop: “Het is tijd dat we weer gaan leven”.

Pueyo is van mening dat de omicron-variant, de vaccins en het medicijn Paxlovid het risico zo drastisch hebben verminderd dat corona nu veel minder dodelijk is dan een normale griep. De pandemie moet uiterlijk over een maand officieel worden beëindigd, zelfs maatregelen zoals de verplichting om mondkapjes te dragen, moeten worden geschrapt.

Tja . . . Dinsdagavond weten we welke versoepelingen het kabinet toestaat. Maar één ding is zeker: Het is tijd dat we weer gaan leven, we zijn ’t zat.