5914 Gastvrij land, dat China

Het Nederlandse NOCNSF heeft weinig vertrouwen in de Chinese gastheren van de Winterspelen. Nederlandse sporters die eind deze maand afreizen naar de Olympische Winterspelen in China dienen hun eigen telefoons en laptops thuis te laten, heeft De Volkskrant ontdekt.

China is in staat al het internetverkeer in te zien en te manipuleren, ‘dus in feite tors je je verleden met je mee’. Oude berichten, trainingsschema’s, medische gegevens, contacten, foto’s zijn volgens Ploegmakers,  directeur van beveiligingsbedrijf Zerocopter, mogelijk en ‘heimelijk’ in te zien. Daarnaast zet China de internetcensuur – de grote Chinese firewall – uit voor sporters, om sociale media als WhatsApp toe te staan. Ploegmakers: ‘Maar dat zal zeker worden gemonitord. Het feit dat ze de blokkade uitzetten, maakt het alleen maar verdachter.’

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing in 2008 heeft China volgens Amerikaanse media hotels verplicht om afluisterapparatuur in hotelkamers van sporters te plaatsen. Ook de kamers waarin bezoekers van de Spelen, familieleden en journalisten verbleven, werden afgeluisterd.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Gastvrij land, dat China.