5910 Arrogante en onsympathieke club

Ik kijk nooit naar wedstrijden en samenvattingen van die club; ik kan zelfs de naam van die club niet uitspreken. Ik gebruik altijd alleen de eerste letter en dan drie sterretjes. Die aversie is al lang geleden ontstaan toen er een stel over het paardje getilde spelertjes bij die club speelden en zichzelf godenzonnen begonnen te noemen. Sindsdien heeft die club het bij mij verbruid. En heb ik er geen goed woord meer voor over.

De eerdergenoemde aversie nam van de week zelfs nog toe. Wat is er aan de hand?

Feijenoord en PSV zegden vanwege de coronamaatregelen hun trainingskamp  in het buitenland af. Vitesse en A*** gingen toch. Beide clubs moesten vanwege coronabesmettingen hun kamp na enkele dagen opbreken. De besmette spelers van Vitesse gingen in quarantaine en bleven in Portugal; maar de besmette spelers van A*** werden in een privévliegtuig gezet en teruggevlogen naar A’dam. Zij lapten de coronaregels aan hun laars en hebben zich moreel verwerpelijk opgesteld. De Nederlandse rijksoverheid is volkomen helder over vliegen met corona. Mag niet. Voor topsporters, die vaak wél mogen reizen als er voor anderen een inreisverbod geldt, worden geen uitzonderingen gemaakt.

Nadat bekend werd wat die club uit onze hoofdstad geflikt heeft waren de reacties niet van de lucht:
= Schandalig gedrag van betaalde voetballers.
= Ze denken dat ze boven de regels staan, belachelijk.
= Het hooghartige A*** denkt dat de Corona regels niet voor hun gelden. !! Aanpakken die club !!
= Tja . . . en dan waren er legio reacties met schuttingtaal e.d. die hier op Menne Weblog niet thuis horen.

De vertrekkend minister Hugo de Jonge deelde mee dat hij de club er op heeft aangesproken: "Overal geldt dat iedereen zich gewoon aan de regels moet houden die een land stelt", zei De Jonge. "Sporters zijn niet uitgezonderd van wet- en regelgeving, ze staan niet boven de wet. Dat betekent gewoon dat als je besmet bent, je in quarantaine moet en niet moet vliegen. Zo zijn de regels."
De Amsterdamse club weigert nog altijd om te reageren op het afgebroken trainingskamp.

Voetbalbond KNVB houdt zich afzijdig in de discussie rond het overtreden van de coronaregels door A***. Volgens een woordvoerder is het niet aan de KNVB om daar een oordeel over te geven. Lekker gemakkelijk en . . . LAF.

Tja . . . zo wordt mijn aversie steeds weer gevoed ten opzichte van die arrogante en onsympathieke club.