5908 De laatste golf

Het begon afgelopen week met de Belgische Van Dissel, Marc van Ranst. Hij beweerde dat omicron de mensen minder ziek maakt en dat het een virus kan zijn waarmee we kunnen leren leven. Hij hoopt dat omicron onze bondgenoot wordt.

Een dag later komt de Deense Van Dissel, Tyra Grove Krause, aan het woord. ‘Ik denk dat we in de komende twee maanden nog last van deze golf zullen hebben, en dan hoop ik dat de infectie zal verdwijnen en we ons normale leven terugkrijgen’, zei ze maandag op de Deense tv.
Lees hier meer >>>>>

Op dezelfde dag komen vier experts aan het wordt die alle vier hoopvolle geluiden ventileren. Het virus zou alleen nog in de winter actief worden en een mild verkoudheidsvirus  worden.
Lees hier meer >>>>>

Maar . . . dinsdag 4 januari zag ik het bericht: Nieuwe coronavariant ontdekt in Frankrijk

Hij heet (voorlopig) B.1.640.2 en een Franse reiziger heeft hem vermoedelijk meegenomen uit Kameroen. Er zijn inmiddels minstens 12 mensen in Frankrijk mee besmet.
Een dag later waarschuwt de WHO voor de opkomst van nog gevaarlijkere varianten van het virus.

Tja . . . De hoopvolle berichten kunnen door de berichten uit Frankrijk en van de WHO zomaar weer teniet worden gedaan en . . . zitten we nu NIET in de laatste golf.