5901 Wat een jaar !!!

De eerste maanden van dit jaar (2021) waren lang, zeer lang. De corona-pandemie had ons flink in de greep. Beperkende maatregelen bepaalden gedeeltelijk ons leven. Er werd zelfs een avondklok ingesteld. Mijn 80-jarige verjaardag ging in stilte voorbij. We keken uit naar onze vaccinaties. Op 6 maart ontving ik mijn eerste prik. Eind april waren zowel mijn vrouw als ik tweemaal gevaccineerd. We voelden ons toen allebei wat vrijer. Er braken een paar mooi zomermaanden aan. De laatste maanden van dit jaar ging het toch weer mis. De besmettingen namen schrikbarend toe en de ziekenhuizen stroomden weer vol met covid-patiënten. En weer kwam er een lockdown. Voor het tweede jaar op rij moesten wij ons kerstarrangement in Zuid-Limburg annuleren. Een nieuwe variant (omicron) stak zijn kop op. We waren gedeeltelijk weer terug bij af. In de tweede helft van december ontvingen we onze (noodzakelijke) derde prik, de boosterprik in de hoop dat we in 2022 beter beschermd zijn. Ondertussen wordt er al gesproken over een vierde vaccinatie om de omicron-variant te kunnen weerstaan. Het was me het jaar wel, dat coronajaar.

Maar . . . maar . . . de zomermaanden van 2021 waren voor ons onvergetelijk.
= Het begon in juni met een heerlijk ontspannen en zonnig hotelarrangement in Burgh-Haamstede. We genoten daar 4 dagen van het wandelen en fietsen langs de duinen en in de mooie natuur. Het strand lieten we op een zeer warme dag niet links liggen. Het natje en het droogje smaakten goed in het spiksplinternieuwe hotel.

=  Eind juli/begin augustus maakten we met de kinderen en kleinkinderen onze langverwachte familytour naar Andalusië in Spanje. Deze dagen waren ON-VER-GE-TE-LIJK. Tijdens deze twaalf dagen schakelden de hoogtepunten zich aan een. Er waren enkele uitschieters zoals ons bezoek aan Cordoba met de Mesquita, het bezoek aan het Alhambra in Granada, het verblijf in de fantastische, luxueuze villa boven op een berg, maar bovenal het SAMEN genieten van deze fantastische familytour.

=  Ons verblijf van ruim drie weken in september/oktober in Portugal was zeer ontspannend, zonnig en warm. We genoten volop van de rust, de kliffen, de Portugese zon die drie weken lang voor warme zomerse dagen zorgde. Uiteraard mogen we de geneugten van het resort en de plaatselijke restauranthouders niet vergeten, want ook daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.
Tja . . . op deze laatste dag van 2021 kunnen we terecht met gemengde gevoelens roepen: WAT EEN JAAR !!!

Neem de tijd om onderstaande diashow te beijken.