5890 I’m not dreaming of a white Christmas

I’m dreaming of a white Christmas
Just like the ones I used to know
Where the treetops glisten and children listen
To hear sleigh bells in the snow

Bovenstaande is het eerste couplet van het beroemde lied van Bing Crosby. Ik vind het niet vervelend om tijdens de kersttijd naar deze song te moeten luisteren. Maar . . . nee . . . ik droom niet van een witte kerst.
Ik vind plaatjes van besneeuwde landschappen mooi, maar . . . om door de sneeuw te sjouwen en te rijden is niet mijn ding.
Een dag genieten van de witte wereld vind ik wel genoeg en dan . . . dan mag het van mij warm water regenen, zodat we de sneeuw – die ook voor veel overlast zorgt – snel verdwijnt.
Sneeuw gaat voor mij gepaard met gladheid, ongemak, inrit maar ook auto en stoep sneeuwvrij maken en . . . dat is niet mijn hobby.

Van de week zag ik het bericht: Witte kerst niet uitgesloten maar koud wordt het in ieder geval wel.

Volgens het bericht is het nog zeer twijfelachtig of we een witte kerst krijgen. Ik ben daar niet rouwig om. I’m not dreaming of a white Christmas

En dat nog even dit: 
Bing Crosby zong het eerdergenoemde lied voor het eerst in 1941. Nu, 80 jaar later, hebben twee broers een deepfakevideo gemaakt waarin Mark Rutte, Jaap van Dissel, Diederik Gommers en Hugo de Jonge het beroemde kerstnummer ten gehore brengen. De twee broers werkten er ruim twee weken aan.
Lees hier meer over de deepfakevideo >>>>>