5888 ‘En dat is drie.’

Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus. En helpt tegen de nieuwe omikronvariant. Wie kort geleden een boostervaccinatie heeft gehad, heeft een kleinere kans om besmet te raken en de omikronvariant over te dragen.

Met de kennis van hier boven reden we gisteren al voor dag en dauw naar de priklocatie in Wijchen.
Waarom naar Wijchen zult u zich afvragen. Toen wij de afspraak maakten had de update van de prikcapaciteit nog niet plaatsgevonden en waren er weinig mogelijkheden. Inmiddels is dit veranderd en neemt het aantal vaccinaties per dag flink toe. Minister de Jonge heeft zelfs toegezegd dat iedere  18-plusser uiterlijk in de tweede helft van januari een boosterprik krijgt.

Ik vermoed dat deze derde vaccinatie niet onze laatste is in de strijd tegen het coronavirus.
Gisteren las ik zelfs:  Britse viroloog: “We gaan het niet redden met boosters. Omikron komt te snel”

De Britse viroloog is wel heel pessimistisch. Dat we volgend jaar weer een vaccinatie krijgen sluit ik niet uit. Dan wordt de kreet : ‘En dat is vier’.
Maar vandaag roepen we: ‘En dat is drie.’