5863 Als er een schaap over de dam is

Oostenrijk voert per 1 februari als eerste land in Europa een algemene vaccinatieplicht in. Omdat de vaccinatiegraad in Oostenrijk met 65 procent relatief laag is, is de overheid van plan om per 1 februari een vaccinatieplicht in te voeren. De komende maanden zal de regering zich bezighouden met het wettelijk mogelijk maken van deze vaccinatieplicht. „Lang, misschien te lang, ben ik ervan uitgegaan dat het mogelijk moet zijn om mensen te overtuigen zich vrijwillig te laten inenten”, zei Schallenberg vanochtend over het plan. „Maar we moeten de realiteit onder ogen zien.”

Tja, Oostenrijk voert als eerste Europees land de vaccinatieplicht in. Ik ga er vanuit dat er t.z.t.  ongetwijfeld nog meer landen zullen volgen.

We hebben het gezien met de maatregelen  zoals de lockdown, het invoeren van de Coronapas, de 3G en 2G maatregel. Tegen elke maatregel is er aanvankelijk weerstand, maar naarmate de problemen toenemen gaat men uiteindelijk toch, soms nog wat morrend, overstag.

Alleen in Portugal zijn lockdowns, wappies, 2G, verplicht vaccineren een ver-van-mijn-bed-show, want bijna iedereen is gevaccineerd.

De Portugezen hebben van oudsher vertrouwen in de wetenschap en geneeskunde. Daarnaast was de overheidscommunicatie op orde, meent de viroloog. “Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben wetenschappers en journalisten een vruchtbare samenwerking gehad. De informatievoorziening voor het publiek was zeer nauwkeurig. De voordelen van een vaccinatie werden goed uitgelegd en dat heeft gewerkt.”
Lees hier meer >>>>>

Portugal staat dus in schril contrast met de situatie in Oostenrijk.  Vandaar ook dat Oostenrijk heeft moeten besluiten tot de vaccinatieplicht. Zoals eerder gezegd, verwacht ik dat er meer landen zullen zijn die tot die drastische maatregel zullen overgaan.

Want . . . als er een schaap over de dam is