5856 ‘Wij nemen het over!’

STROOIFEEST stond er met grote letters op de folder van de LIDL.

‘N**d*j*’, was mijn reactie. ‘Het Sinterklaasfeest moet ook al verdwijnen’, dacht ik. ‘Dit is het begin van het einde’. 

Supermarkten en scholen hebben kertsmis al verdrongen en hebben er winterfeest van gemaakt. Steeds meer scholen organiseren ‘eindejaarsmaaltijden’ in plaats van kerstdiners. De NPO veranderde verleden jaar haar slogan ‘Kerstmis vier je samen’ in ‘December vier je samen’. Pasen is ook al verdrongen door het lentefeest.

Ik vraag me af of er bij de scholen en instanties protesten zijn binnen gekomen. Zijn er ‘andersgelovigen’ (lees moslims) geweest die bezwaren hebben gemaakt?

Wij moeten niet zo bang zijn en vasthouden aan onze (christelijke) tradities in ONS land. Of . . . of . . . krijgt die allochtone leerling dan toch gelijk, die jaren geleden in een klas van het voortgezet onderwijs tegen zijn leraar zei: ‘Wij nemen het over!’