5855 Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Vrijdag diende het kabinet een moeilijke beslissing te nemen. De besmettingscijfers rezen de pan uit en bereikten zelfs een niveau dat tijdens de pandemie nog niet bereikt was.

Het kabinet vergaderde vele uren om een beslissing te nemen en een knoop door te hakken. Het besluit werd uieindelijk: een milde  lockdown.

Een ruime meerderheid van de landgenoten is voor de maatregelen die vrijdagavond afgekondigd zijn. Het kabinet gaat nu wetgeving voorbereiden om de 2G-maatregel te kunnen invoeren.

In het 2G -systeem geldt een negatieve coronatest niet langer als coronabewijs. Testen voor Toegang werkt niet meer. Alleen mensen met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs kunnen een coronabewijs krijgen. Dat betekent een enorme beperking voor de ongevaccineerden. Zij zijn op heel veel plekken niet meer welkom

Tja . . . Ondanks het feit dat sommigen die maatregel zien als een soort vaccinatieplicht en dat men bang is voor een tweedeling in de maatschappij ben ik een GROOT VOORSTANDER van deze maatregel. Een deel van de ongevaccineerden is er momenteel de oorzaak van dat de besmettingen uit de hand lopen en de reguliere zorg totaal vastloopt.

Zonder maatregelen wordt het virus nooit beteugeld. Ik eindig dit bericht vandaag met het bekende spreekwoord dat in deze zeer van toepassing is: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.