5853 Een douche is om te wassen en een wc om te plassen

Plas jij wel eens onder de douche? Veel mensen hebben er geen moeite mee om tijdens een wasbeurt ook een plasbeurt in te lassen. Want het spoelt toch gemakkelijk weg. Maar bekkenbodemfysiotherapeute Dr. Alicia Jeffrey-Thomas waarschuwt dat je dit eigenlijk beter niet kunt doen.

Bovenstaande is het begin van het artikel: Tijdens de wasbeurt een plasbeurt? Waarom je beter niet onder de douche kunt plassen

Als je tijdens het douchen gewend bent om te plassen gaan onze hersenen een verband leggen tussen stromend water en plassen. Dat zou betekenen dat bij een stromende kraan, de afwas of tuinslang ineens je brein een linkje maakt met plassen. En dan is het een stuk lastiger om het op te houden.

Voor vrouwen kleeft er nog een nadeel aan plassen onder de douche. Het vrouwenlichaam is namelijk niet gebouwd om staand te urineren. Daardoor legen zij de blaas minder goed. Dit heeft op lange termijn ook invloed op de blaas en kan leiden tot incontinentie.

Tja . . . Wij wisten het al heel lang: Een douche is om te wassen en een wc om te plassen