5842 Smaragden huwelijk

Wanneer een echtpaar 55 jaar getrouwd is noemen we dit een smaragden huwelijk. Smaragd wordt al duizenden jaren gezien als symbool van blijvende liefde. De naam komt van het Griekse 'smaragdos', wat 'groene steen' betekent. De bloem die bij dit huwelijk hoort is de orchidee.

Bovenstaande informatie had ik een paar weken geleden maar eens opgezocht, omdat het maandag 25 oktober onze 55ste trouwdag was. Voor ons geen feit om een groots opgezet feest te organiseren; maar wel een feit om even bij stil te staan. En dat doen we met ons gezin dan ook. We hebben vanwege mijn ziekte de festiviteiten echter moeten annuleren en uitgesteld naar een latere datum.

Ter gelegenheid van deze heuglijke dag heb ik onze bruidsfoto’s nog maar eens opgezocht en zitten bladeren in de album die samengesteld is met foto’s ter gelegenheid van ons huwelijk in 1966.

Bij de eerste de beste foto (het bruidsboeket met orchideeen) constateerde ik dat we 55 jaar geleden al een vooruitziende blik hadden. Want de orchidee hoorde bij het boeket in 1966 maar ook bij het smaragden huwelijk


P.S.
Beter te laat dan nooit.

Vanaf deze plaats wil ik B. & T. alsnog van harte feliciteren met hun smaragden huwelijksjubileum; want zijn trouwden in 1966 drie dagen later dan wij.