5829 Alleen maar verliezers

Roodkapje
Met zijn volle buik ging de wolf weer in bed liggen, hij viel direct in slaap. Hij snurkte zo hard dat de jager die voorkwam dat hoorde. De jager vond het vreemd voor Grootmoeder en besloot te gaan kijken. Toen hij binnenkwam zag hij geen Grootmoeder maar de wolf in bed liggen. Ohh misschien is ze nog te redden. Hij pakte een schaar en knipte de buik van de wolf open. Toen kwam eerst Roodkapje uit de donkere buik. Daarna kwam ook grootmoeder eruit. Samen stopte ze stenen in de buik van de wolf en naaide de buik weer dicht. Toen de wolf wakker werd, had hij vreselijke dorst. Zijn buik voelde heel zwaar. Buiten boog hij zich voorover om te drinken. Alle stenen rolden naar voren. Hij verloor zijn evenwicht en verdronk. De jager, Grootmoeder en Roodkapje vierden feest met de wijn en koekjes. En Roodkapje
dacht: ‘ik luister nu altijd naar Moeder”

Aan bovenstaande moest ik denken toen ik vorige week het bericht had gelezen.: Schrik zit er goed in na doodschieten wolf: ’Je voelde dit al aankomen

Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval van het doodschieten van de wolf in Stroe.

Tja . . . Ik weet niet welke jager de wolf in Stroe heeft neergeschoten. Het zou me niet verbazen als het een gedupeerde is die schapen, geiten of kippen heeft verloren door de wolf. Ik kan zo’n reactie ook wel begrijpen.

In beide verhalen legt de wolf het loodje. Bij Roodkapje liep het nog enigszins goed af; maar in Stroe zijn er alleen maar verliezers