5825 Mallorcaanse toestanden

Maandag las ik het volgende bericht in ons plaatselijk nieuwsblad: Groep jongeren mishandelt leeftijdsgenootje: ‘Gelukkig kan hij het nog navertellen’

Het slachtoffer had een bloedneus, opgezwollen wangen, gesprongen aderen in zijn oog en een kapotte lip. Hij inmiddels een arts bezocht omdat hij klachten blijft houden. Zijn ouders vertellen wat er precies is gebeurd: “Onze zoon stond samen met een vriend te wachten op een andere vriend die achterop was geraakt. Toen er groepje jongens passeerde vroeg onze zoon of ze iemand hadden ingehaald. Hij kreeg daar niet zo’n leuke reacties op en daar zei hij iets van. Er is een woordenwisseling ontstaan en daarna is het helemaal mis gegaan. De jongens zijn afgestapt en hebben ze hem en zijn maatje te grazen genomen.”

Tja . . . wat bezielt zo’n groep jongeren toch? Waarom moet een leeftijdsgenoot in elkaar getrapt en geslagen worden na een avondje uit? Ik begrijp daar niets van.
Net als de vader van het slachtoffer moest ik meteen denken aan de verhalen uit Mallorca (in juli overleed Carlo Heuvelman na een mishandeling) .

Moet dat nou zo?
Krijgen wij in onze gemeente ook Mallorcaanse toestanden ?