5612 Em Portugal 22

Je hebt hier aan de rand van het zwembad met een goed boek, een flesje water, een temperatuur van 28 graden en een zon die heel, heel warm is niet in de gaten dat het al oktober is en de herfst zijn intrede heeft gedaan. ‘s Avonds merk je wel goed dat de dagen korter worden. Tegen 20.00 uur Portugese tijd is het hier donker. De natuur om ons heen is nog groen en sommige struiken hebben nog fleurige bloemen.
Bepaalde bomen dragen vruchten en laten deze ook vallen, daaraan kun je dus wel zien dat het herfst is. Zo heb ik van twee bomen vruchten verzameld en met de app PlantSnap opgezocht van welke boom ze afkomstig zijn.

De grote eikelvormige vruchten (zie afbeeldingen onderaan) zijn afkomstig van een palmboom: de Phoenix Canariensis (Canarische dadelpalm) en de kleine oranje vruchtjes zijn van de Arbutus Andrachne (Griekse aardbeiboom).

Tja . . . Ook hier kent men aan de vruchten de boom !