5610 Em Portugal 20

We zien dit jaar hier op ons vakantieverblijf aanzienlijk minder meeuwen dan de afgelopen jaren. Twee jaar geleden pikten die brutale beesten zelfs het brood van onze terrastafel als we even naar binnen liepen.
Mijn vrouw denkt dat de aanwezigheid van veel meeuwen met het broedseizoen heeft te maken en dat ligt nu al een tijdje achter ons. Ik heb absoluut geen idee waarom het aantal meeuwen drastisch minder is.

Elke avond als de badgasten het zwembad verlaten hebben komt er een meeuwenpaar badderen in het zwembad. Je kunt er de klok bijna op gelijk zetten. Ze maken hun veren een paar keer goed nat en verdwijnen dan weer tot de volgende dag, zo rond de klok van half zeven.

Bij het restaurant dat grenst aan het zwembad heeft men draden gespannen om de meeuwen te weren. Je kunt daar rustig eten en drinken zonder dat je last hebt van overvliegende meeuwen.

Om de meeuwen te verhinderen te badderen in het zwembad heeft men nog geen afdoend middel kunnen bedenken. Daarom keren ze elke avond terug die twee meeuwen.