5609 Em Portugal 19

Van de week was ik een keer eerder opgestaan dan gebruikelijk. Toen ik naar buiten keek zag ik dat er in het  zwembad waar wij constant zicht op hebben al volop gepoetst werd door de schoonmaakdienst.

Even later zag ik een medewerker het complex inlopen met een onkruidspuit op wieltjes. Met de ene hand trok hij het apparaat vooruit en met de andere hand drukte hij op de spuit en liet de nevel neerdalen op de ligbedden.
Dat ging redelijk snel, zodat niet elk ligbed volledig bedekt werd met een laagje nevel  met ontsmettingsmiddel. Ik ging er vanuit dat er een bepaald ontsmettingsmiddel in de spuit zat.

De ontsmetting van de ligbedden gebeurde m.i. niet heel erg zorgvuldig. Ik weet niet of het erg zinvol is om de ligbedden nadat ze al bijna 14 uur niet meer gebruikt zijn nog van een laagje nevel te voorzien.

In de restaurants waar wij komen wordt elke tafel na gebruik beneveld en schoongewreven. Ik vraag me wel af of dat zin heeft. De stoelen die gebruikt zijn en de menukaarten laat men echter ongemoeid.

Tja . . . het corona-virus blijft mensen bezig houden.