5607 Em Portugal 17

Op het resort waar we verblijven zijn er vier zwembaden. Daarnaast is er nog een overdekt verwarmd bad en ook nog een zeer ondiep peuterbad. Bij de vier zwembaden staan nu in de tijd dat wij er zijn meer dan voldoende ligbedden en parasols.
Er zijn hier nu nagenoeg geen vakantiegangers die aan ‘handdoekje leggen’ doen. Dus al vroeg een ligbed reserveren is ook absoluut niet noodzakelijk. Het komt zelfs voor dat we ‘s morgens als eerste het zwembad betreden en dat we het hele bad voor ons zelf hebben.

Het is daarom dan ook onbegrijpelijk dat een week geleden onze nieuwe buren aan de rechterzijde al voor dag en dauw vier ligbedden gingen reserveren recht voor hun terras.
In de loop van de dag werd ons dat wel enigszins duidelijk want toen zagen we ze over de balustrade van het terras klimmen om bij de gereserveerde ligbedden te komen.
De handdoeken bleven de hele dag op de ligbedden liggen, maar onze buren zaten meestentijds binnen of op hun terras.

Ik kan me er verder niet druk over maken want er is ruimte in overvloed; want de drukte die er was bij onze aankomst is verdwenen. Grijze duiven hebben nu de overhand en daar voelen we ons zeer wel bij.