5606 Em Portugal 16

‘Oktober 1, Freedom Day’, stond er met grote letters boven een artikel in de Engelstalige online-krant de Algarve Resident..

October 1 has been given as the date Portugal relaxes pandemic restrictions on a massive scale. Gone will be most of the ‘obligations’ to conform to this or that rule as experts insist it’s time for “civilisational responsibility” – a scenario where individuals can evaluate risks for themselves.
1 oktober is genoemd als de datum waarop Portugal de pandemische beperkingen op grote schaal versoepelt. De experts houden vol dat het tijd is voor 'beschaafde verantwoordelijkheid' – een scenario waarin individuen de risico's voor zichzelf kunnen inschatten.

De grootste veranderingen zullen te zien zijn in de bars en discos zo staat in het artikel te lezen. Men durft het weer aan nu eind deze week 85% van de Portugezen gevaccineerd is.

Wij hebben nagenoeg geen beperkingen opgelegd gekregen. We dragen zoals iedereen in gebouwen een mondkapje. Buiten dragen wij dat niet in tegenstelling tot veel Portugezen die dat nog wel doen.

Bij het inchecken op het resort hebben wij onze QR-code moeten laten zien en that ‘s it.

De Portugezen zijn wel benieuwd wat er gaat gebeuren als het weer hier omslaat en men weer naar binnen gaat, want nu leeft men nog buiten. Wij hebben nagenoeg in alle restaurants die we bezocht hebben BUITEN gegeten. De temperatuur is hier nog heerlijk en houdt corona waarschijnlijk ook nog bij menig Portugees buiten de deur . . .