5803 Em Portugal 13

Mijn auto rij ik een paar keer per jaar bij ons door een wasstraat waar ze de auto zowel aan de buitenkant als van binnen reinigen. Simple comme bonjour. Doodeenvoudig, dus.

Maar afgelopen week moest ik nota bene tijdens mijn vakantie zelf een auto wassen. Wat was er aan de hand? We hadden ons huurautootje een paar dagen geleden geparkeerd onder een boom die vanwege rijpe vruchten zeer in trek was bij vogels. Toen wij afgelopen maandag naar de supermercado wilden rijden zagen we dat het dak bezaaid was met een soort kersenpitten en dat het hele wagentje vol zat met vogelshit.

Bij terugkomst heb ik het Fiatje uiteraard ergens anders geparkeerd en ben met water en keukenrol aan de slag gegaan om die aangekoekte vogelstront van het dak en de zijkanten te poetsen. Toen ik daarmee klaar was, zag het wagentje er weer toonbaar uit.

Er zal hier en daar misschien nog wel een klein puntje vogelshit zitten, maar ik ga er vanuit dat als ik de auto weer inlever de controleur ziet dat het shit is en geen beschadiging.