5798 Em Portugal 8

De Algarve is bekend om zijn kliffenkust. Het resort waar wij verblijven ligt boven op een klif. Als je over het pad aan de rand van het klif wandelt, kom je niet uitgekeken op dit natuurverschijnsel. De kleur van de rotsen, de vorm, de diepte, de begroeiing trekken steeds je aandacht. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat men er alles aan doet om de kliffen te beschermen en te behouden.

Borden wijzen ons er op om vooral op de paden te blijven en niet op de kliffen te gaan. Verder probeert men de inheemse kruiden op de kliffen te conserveren want deze hebben een grote ecologische waarde.
Informatieborden op het klif geven ons informatie over de bijzondere planten. Ook langs het wandelpad zie je de informatiebordjes staan.

Tja . . . Ook Portugezen gaan zorgvuldig om met de zeer mooie en bijzondere natuur aan de kust van de Atlantische Oceaan.