5793 Em Portugal 3

Toen we vrijdag het aldeamento opreden was het zoeken naar een parkeerplaats. We vonden een plekje redelijk ver verwijderd van het appartement. Daarom  moesten we met onze koffers en proviand een aantal keer flink sjouwen. Mijn conclusie was: ‘Het zit hier hartstikke vol’. Dat bleek ook wel in drie van de vier zwembaden; ook daar was het stampvol.  Dit hadden wij in mei/juni nog nooit meegemaakt. Dan was het altijd redelijk ‘rustig’, maar waren er wel weer meer  kinderen van de leerplichtige leeftijd.

Daags voordat we vertrokken vroeg iemand of er meer ‘ouden van dagen’ waren net als  wij. Mijn antwoord was, dat ik me nog niet oud voel. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er momenteel wel ‘grijze duiven’ op het resort zijn. Maar jongere generaties zijn in de meerderheid. Wie weet veranderd dat de komende weken nog, maar voor mij is dat geen noodzaak om niet te genieten hier op het aldeamento (vakantiedorp).

Tja . . . Gisteravond was er toch nog een plaatsje vrij gekomen vlakbij ons appartement. Maar het zit hier nog steeds hartstikke vol.