5782 De nóbra-beweging

Ik had absoluut geen idee wat voor beweging het was toen ik een bericht zag staan met daarin de term: de nóbra-beweging, dus met de klemtoon op ‘no’.

Toen ik een paar regels gelezen had, begreep ik wel dat ik de klemtoon verkeerd had gelegd en dat de beweging voorstander was van no brá.

Tja . . . wij mannen zijn niet dagelijks bezig met een beha en wij weten niet wat de voor- en nadelen zijn van dat kledingstuk en welke lasten ze eventueel veroorzaken bij vrouwen.

Toen ik me in deze komkommertijd wat verdiepte in de beweging ontdekte ik dat ze zelfs een eigen website hebben: The No Bra Club

Ik ga jullie nu niet verder vermoeien met deze club, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik op een site waar jonge vrouwen hun mening geven over het dragen van een bh. Een paar van deze meningen zijn te mooi om deze hier niet te vermelden:

* Ik ben er ook mee gestopt, gooi ze tegenwoordig over m’n schouders en heb nooit meer last van koude oren.
* In mijn geval een no go wanneer ik ze los in de kooi heb. Wanneer ik voor de bus moet rennen sla ik mezelf knock out met die zwabberende tieten of ik houd er een paar blauwe ogen aan over. Nee, dank je.

Tja . . . er zijn voor- en tegenstanders van de nobra-beweging.