5769 Een stukje broccoli

Toen ik het bericht Zijn diepvriesgroenten beter dan verse groenten? met daarbij een foto van een stukje broccoli zag staan, schoot ineens het voorval tijdens onze familytour door mijn hoofd.

In het bericht wordt beweerd dat diepvriesgroenten in bepaalde gevallen zelfs gezonder zijn dan verse groenten. Maar dat terzijde. Terug naar het eerdergenoemde voorval.

Op een van onze avonden in Andalusië streken we neer op het terras van een restaurant in een naburig dorpje. In mijn dagboek van de vakantie typeerde ik het restaurant als ‘een simpel  bedoeningske’.

Toen het hoofdgerecht opgediend was, zei mijn oudste zoon: ‘Ze mogen hier wel eens een echte kok aanstellen’. Ondanks de kritiek die we hadden op het eten, smaakte mijn hoofdgerecht goed. Ik zei dan ook dat ik goed gegeten had.

Maar . . . op mijn bord lag naast het vlees o..a. een roosje bloemkool ook een roosje broccoli. Toen ik dit laatste in mijn mond stak haalde ik het er meteen weer uit. Het leek wel of ik een stuk rubber in mijn mond had. Ik pakte de broccoli in mijn hand en keek eens goed links en rechts en dumpte het over mijn rechterschouder zo in de groententuin die achter het terras lag.

Toen ik even later deze laatste actie aan mijn tafelgenoten vertelde, gierden we het met z’n zessen uit van het lachen. Tja . . . gieren van het lachen om een stukje broccoli.