5760 Wat zeg je ?

Tijdens ons verblijf in Spanje is me nog duidelijker geworden dat mijn gehoor weer slechter is geworden. Ik heb veel van de gesprekken in eerste instantie gemist als we met z’n zessen bij elkaar zaten of onderweg waren. Heel, heel vaak moest ik zeggen: ‘Wat zeg je? Ik heb het niet verstaan’.

Mijn oudste zoon heeft me meerdere malen aangeraden om terug te gaan naar de audicien en eventueel naar een andere om te zoeken naar een nieuwe, betere oplossing. De techniek is ook wat hoortoestellen betreft ontzettend verbeterd.

Daarom togen we vrijdag richting audicien en legde ik mijn (ons) probleem aan hem voor. Nadat hij mijn probleem aangehoord had, stelde hij een apparaat met de allernieuwste techniek voor om uit te testen.

Het apparaat heeft vele mogelijkheden; is met een app op mijn telefoon te bedienen. De audicien garandeert dat ik er heel veel baat bij zal hebben, maar . . . er hangt wel een flink prijskaartje aan. Ik besloot om de testperiode in te gaan en de audicien gaat nu het apparaat bestellen.

Tja . . . hopelijk zal dadelijk blijken dat ik niet steeds hoef te zeggen: ‘Wat zeg je?’