5758 Hortensia’s

Toen ik woensdagmorgen beneden kwam en mijn tuin inkeek miste ik het weidse uitzicht en keek ik tegen heel veel bloeiende hortensia’s  aan. Ik moest toen meteen denken aan het bericht dat ik voor ons vertrek naar Spanje had gelezen: Hortensia de nieuwe drug? Plant wordt massaal gejat

In het artikel wordt beweerd dat men high kan worden door het eten van hortensia’s. In een ander artikel wordt geschreven dat dat allemaal nogal meevalt en dat er eigenlijk maar een soort hortensia is waarvan men high kan worden. Maar die soort komt in ONS land niet voor.

Voordat ik op vakantie ging heb ik me trouwens geen zorgen gemaakt dat de toen al bloeiende hortensia’s uit mijn tuin gejat zou worden. Ik had trouwens een zeer goede huisbewaarder, die zelfs een appje naar de berg stuurde met mijn bloeiende hortensia’s