5752 Family on Tour (8)

Gisteren stond ons bezoek aan het Alhambra in Granada op de agenda. Klokslag 7 uur zaten  we in de auto. Op de heenweg reden we de noordelijke route door de bergen; dat was heel veel stijgen en dalen en ontelbare bochten. Op de terugweg namen we de zuidelijke route over de autovia; deze liep door 8 tunnels en over een groot aantal viaducten. Het landschap was schitterend.

Om 8.45 uur stonden we bij de ingang. Eenmaal binnen was ik verbaasd over de grootte van het complex en de gebouwen. We hebben alle gebouwen en de prachtige tuinen bekeken. Binnen in de gebouwen kwamen we niet uitgekeken. De pracht en praal die de bewoners van weleer ten toon spreidden droop er van af. Ook de vele Moorse invloeden waren zichtbaar en een lust voor het oog. Aan alles was  te zien dat de Spanjaarden trots en zeer zuinig zijn op hun erfgoed. Bij de toegang van elk gebouw werd ons paspoort gescand. Ook als we het verlieten kwamen we weer langs een checkpoint.

Ook nu schieten woorden tekort om alles wat ik gezien heb te beschrijven. Ik heb zelfs een paperback gekocht zodat ik thuis aan de hand van mijn gemaakte foto’s en de tekst uit het boek alles nog eens opnieuw kan beleven.

Hier onder een aantal foto’s die voor zich spreken. Het was vier uur lang volop genieten in het Alhambra in Granada. Of op z’n Spaans gezegd: DISFRUTAR.